בישול אופטימי
מתכונים ממטבח שמח
סם דהן
פסטו קלאסי
כמה מנות וכמה ארוחות יכול לשדרג הממרח הירוק הזה.
הכינו הרבה ממנו, הקפיאו במנות קטנות ותנו לו מקום, באוכל, על גבינה, על לחם טוב, בתוך רטבים, פשטידות… להמשיך?
שטפו טוב במים זורמים עלי בזיליקום רעננים. רק עלים, בלי גבעולים ובלי פרחים, יבשו היטב במייבש עלים.
העבירו לבלנדר עם: שמן זית, שיני שום טריות, צנוברים טריים או קלויים, לימון סחוט, מלח ומעט פלפל שחור. כמויות? תלוי בכם.
למי שאוהבים מחית ללווי כריכים, או ככיסוי מעשיר לטופו או גבינה טובה, אז מומלץ להגדיל את כמות הצנובר,
למי שמבקשים בעיקר לבשל ולתבל, הגדילו את כמות השום, המלח, שמן זית ולימון.