מעבר לחנות שלנו

בעלי חיים, מאמרים, מאמרים חדשים

האם כדאי לשלב פטריות מרפא בתזונה של בעל החיים שלנו ?

רפואה משלימה לכלבים

ראשית, חשוב לדעת, פטריות הן תוסף תזונה נהדר לא רק לנו כבני אדם, אלא גם לאהובנו על 4.  פטריות עתירות בוויטמינים ומינרלים, כמו: אשלגן, סלניום, אבץ, קומפלקס B ,חומצות חלבון חיוניות, סוכרים, אנזימים, ופוליסכרידים.

בשל הרכב תכולת החומרים הפעילים שלהן הן מוגדרות כBRM =  Biological Response Modifiers, משנות תגובה ביולוגית ומעוררות את תגובת מערכת החיסון.

המחקרים המעטים שנעשו בשנים האחרונות אודות השפעתן של פטריות מרפא על בעלי חיים מציגים תוצאות חיוביות ומפתיעות במיוחד במגוון היבטים.

אחד המחקרים שפורסמו מטעם אוניברסיטת פנסילבניה  הראה את השפעתם של הפוליסכרופפטידים בפטריית הטרמטס על כלבים עם המנגיוסרקומה (גידול אגרסיבי של כלי הדם, שלרוב מופיע בטחול ושולח גרורות עם נטייה לדימומים מאסיביים). המחקר הראה שלכלבים שקיבלו את הטרמטס הייתה השהייה בהופעת הגרורות  וזמן השרידות הארוך ביותר גם בהשוואה לטיפול בכימותרפיה.

שילוב פטריות מרפא ביחד עם טיפולים קונבנציונליים, עשוי לסייע ולהעצים את יעילות הטיפול ולהפחית את עוצמת תופעות הלוואי של הטיפולים, במיוחד לאור יעילותן של הפטריות בחיזוק מערכת החיסון ובאפשרות לשלב אותן בתזונה היומיומית.

הפטריות שבהן נעשה השימוש הרב ביותר בטיפול בחיות המחמד הן:

ראישי, שיטאקה, מאיטאקה, טרמטס(זנב התרנגול) וקורדיספס(פטריית הקיסר).

פטריות המרפא ידועות בתכונותיהן האנטי סרטניות, אנטי מיקרוביאליות, אנטי ויראליות, הן מחזקות את מערכת החיסון ומסייעות  להתגונן מפני זיהומים ומחלות.

שילוב פטריות מרפא בתוך פרוטוקול טיפולי נעשה עם פורמולות קיימות או אבקות של פטריות בודדות  שמכילות את ספקטרום הרכיבים הפעילים.

אם החלטתם להוסיף פטריות מאכל לתזונת בעל החיים שלכם, מומלץ לשלב פטריות מבושלות  בלבד ובכמות קטנה, על מנת לוודא שלא קיימת רגישות.

שווה להמשיך ולעקוב … ?

אודות הכותבת:

דר’ טל ברוקר, וטרינרית  מטעם אוניברסיטת בולוניה.

בעשור האחרון חוקרת ולומדת את עולם הרפואה הטבעית המשלימה לבעלי חיים.

משלבת בשיטות הטיפול שלה ביחד עם הרפואה המודרנית שלמדה, מגוון גישות טיפוליות, כמו דיקור סיני, הומו טוקסיקולוגיה, צמחים, ארומתרפיה, רוקחות טבעית  פטריות מרפא וכמובן תזונה.

טל מאמינה שאין גישה ואמת טיפולית אחת, כל מטופל הוא עולם ומלואו שדורש את ההתאמות והדיוקים הנכונים עבורו ומכאן החשיבות העצומה בהכרת הגישות.

הגישה ההוליסטית ברפואת בעלי חיים שואפת לאתר את מקור ושורש כל בעיה, היא מתחקה אחרי אלמנטים שונים, כמו תרופות, תזונה, היבטים רגשיים, היסטוריה של  תנאי גידול, אקלים, אורח חיים ופחות בסימפטומים ומניעתם בדרכים מהירות.

השאיפה של טל כווטרינרית הוליסטית היא להנגיש את המודעות והחשיבות של גידול וטיפול מדויק בבעלי חיים, מגורות ועד התבגרות.

להנחיל גישה טיפולית שעוסקת במניעה כדרך חיים ופחות בפתרון בעיות בדרך של תרופות ופרוצדורות פולשניות.