מיקו וומן - איזון נשי
220

₪220
כללי|עוד על פטריות

מיקו וומן – איזון נשי

Place Holder

פורמולה המכילה שילוב פטריות הידועות בספרות המדעית וברפואת הצמחים המסורתית כמסייעות לשיפור תהליכים הנוגעים לבריאות האישה.

אנחנו במיקוליביה מאמינים ששמירה על אורח חיים בריא מומלץ שתכלול תזונה מאוזנת, שתיה מרובה של מים חיים ופעילות גופנית יומית.

פטריות וצמחים נחקרו בתחומים שונים של פעילות, כמו שינויים הורמונליים, לחץ דם, רמות סוכר, דלקות כרוניות ותחושת שובע. המחקר המדעי בפטריות המרפא גילה תרכובות ביו-אקטיביות כדוגמת פוליסכרידים, טריטרפנים, טרפנואידים, אריטדנין, סטרולים ותרכובות פנוליות, שקשורים למגוון עצום של פעילויות ותהליכים בגוף.

מאות שנים שהרפואה העממית המסורתית עושה שימוש בפטריות וצמחי מרפא למצבי בריאות שונים. השימוש בצמחי המרפא נעשה מחלקים שונים של הצמח, פרי, שורש, זרעים, פרח או עלים. בפטריות, נעשה שימוש בגוף הפרי או בתפטיר (MYCELIUM).
לצמחים שונים ולפטריות, מיוחסות סגולות רבות ולכן נעשה בהם שימוש בעולם המודרני ובעיקר במצבים בהם אנשים מחפשים פתרון מן הצומח (שאינו מולקולה סינטטית) לצורך בריאותי מסוים.

בגלל היכולות הנפלאות של צמחים ופטריות לסייע ולשנות, מומלץ לאנשים הנוטלים תרופות, ילדים, נשים בהיריון או נשים מניקות, להתייעץ עם רופא או מטפל מוסמך.

מיקו וומן מכילה שילוב של ארבעה סוגים של פטריות:
פטריית שיטאקה
פטריית ראישי
פטריית מאיטקה
פטריית זנב התרנגול טרמטס

פטריית ראישי. נחקרה בהקשר לתפקוד הכבד. הכבד אחראי על ייצור הכולסטרול, חומר המוצא לייצור הורמוני המין החיוניים. ראישי מכילה לפחות 12 חומרים אנטי דלקתיים בעלי פעילות נוגדת חמצון.

פטריית מאיטקה. נחקרה בהקשר בריאות האישה וספציפית בנושא תפקוד השחלות. מאיטקה קשורה לנוכחות הורמון דמוי אינסולין הנקרא IGF-1 Insulin-Like Growt Factor אשר רמתו בדם עולה במצבים של חוסר איזון הורמונלי. פטריית מאיטקה נחקרה גם בהקשר להשפעתה על קנדידה טפילית.

פטריית זנב התרנגול טרמטס. נמצאה כמכילה חומרים העשויים לשקם ריריות (כדוגמת ריריות המעי, הקיבה, הנרתיק והעור).

פטריית שיטאקה. היא פטריית מאכל הנחשבת כמזינה מאד, ומקושרת לפעילות מערכת העיכול בגלל הסיבים הפרה ביוטיים שבה.

מה יודעות הפטריות?

הפטריות מכילות מרכיבים שונים בעלי יכול אנטי חמצונית, כמו פוליפנולים, טריטרפנים ואחרים ובכך מסייעות להפחית את הנזק החמצוני והתהליכים הדלקתיים הנוצרים בגוף.

הפטריות מכילות מולקולות של פוליסכרידים מאזנים, סיבים תזונתיים רבים ומשפיעות על אוכלוסיית חיידקי המעיים.

במעגל החיים הנשי, תעבור כל אחת, מחזורים הקשורים לפריון, להריון, ללידה ולגיל המעבר. במהלך מחזורי הפוריות הנשיים, יתכנו לא מעט מצבים אשר משפיעים על איכות חייה של האישה, תפקודה היומיומי ומצב רוחה. פטריות נחקרו בהקשר של בריאות האישה במגוון נושאים;

במהלך המחזור ההורמונלי החודשי, במיוחד בתקופה הקדם וסתית (PMS), חוות נשים רבות שינויים במצב הרוח, עצבנות, חרדה ומתח רב. פטריית ראישי (Ganoderma Lucidum) נחקרה בהקשר למצבים אלה, וזאת בזכות תכונתה לפעול כאדפטוגנית, לשפר את עמידות המערכות השונות בגוף.

בגיל המעבר, בו רמות האסטרוגן בגוף הולכות ופוחתות, נשים רבות חוות שינויים במצב הרוח, חרדות והפרעות שינה. תופעה נוספת שנשים רבים חוות, היא מיגרנה. המיגרנה יכולה להופיע על רקע של סטרס, חוסר איזון הורמונלי, תזונה לקויה ועוד.