צריכת פטריות מרפא על בסיס קבוע יכולה לשפר את המערכת החיסונית, לצמצם את הסבל הנגרם ממחלות ויראליות וחיידקיות, לקצר את משך המחלה ואף למנוע אותה לחלוטין
הגוף שלנו חשוף לזיהומים ויראליים וחיידקיים לאורך כל עונות השנה, ובעיקר בחורף.
אחד המדדים המשמעותיים ביותר לגבי משך המחלה ואופייה הוא משך הזמן שלוקח לגוף להתאושש, החל מרגע התפרצות המחלה, דרך זיהוי מחולל המחלה, ועד ליצירת התגובה החיסונית בגוף.
פטריות מרפא משמשות מזה אלפי שנים כלי חשוב ביצירת הזיכרון החיסוני של הגוף, שיקומו ופיתוחו. כיוון שלפטריות אין מערכת חיסונית משל עצמן, הן מתגוננות מפני מזיקים דוגמת וירוסים, חיידקים או פטריות אחרות באמצעות הפרשה של רכיבים שונים, בעיקר פוליסכרידים. אותם פוליסכרידים הם מולקולות בעלות מבנה יחודי, המלמדות את תאי מערכת החיסון לזהות מגוון רחב של מחוללי מחלות.
למעשה, הפטריות מאפשרות למערכת החיסונית לזהות מהר מאד את גורם המחלה ולעורר את מערכת החיסון ליצור תגובה מהירה נגדו, ובכך לגרום לקיצור משמעותי של משך המחלה, תגובה המונעת לרוב את התפרצות המחלה מבעוד מועד. מגוון רחב של פטריות מרפא נחקרות כיום בהקשר החיסוני, כדוגמת שיטאקה, מאיטקה, טרמטס, קורדיספס, היריסיום, אגריקוס וראישי.
קיימות פטריות מרפא בעלות פעילות אנטי ויראלית, כדוגמת פטריית המרפא שיטאקה, שהוכחה כבעלת יכולת לזהות זני וירוסים של שפעת, או פטריית המרפא טרמטס, המסוגלת לזהות זני וירוסים של מחלת הנשיקה, וירוס הפפילומה האנושי, וירוסים של הרפס או של יבלות ויראליות, ועוד.
קיימות פטריות בעלות פעילות אנטי חיידקית, כדוגמת פטריית המרפא קורדיספס, המסוגלות לזהות זני חיידקים של סטרפטוקוקוס, סטפילוקוקוס וחיידקים אחרים הגורמים לדלקות גרון. שילוב של מספר סוגים של פטריות מרפא באותה הפורמולה הינו מומלץ ביותר, שכן כל פטריית מרפא מייצרת פוליסכרידים המסוגלים לזהות וירוסים או חיידקים הייחודיים לאותה פטרייה.
צריכה של מגוון רחב של פטריות מרפא מאפשרת למערכת החיסון לספק לנו הגנה מפני מגוון גדול של מחוללי מחלה, משתלבת בטיפולים תרופתיים (אנטיביוטיקה, תרופות נגד התקררות והצטננות), משלימה טיפולים בתוספי תזונה ומפחיתה תופעות לוואי של חיסונים למניעת שפעת.
פטריות מרפא מתאימות לשימוש בקרב ילדים מגיל שלוש, נשים בהריון, נשים מיניקות וקשישים, וצריכתן אינה יוצרת אינטראקציה עם תרופות לטיפול במחלות כרוניות.