בישול אופטימי
מתכונים ממטבח שמח
סם דהן
סלמון בסגנון מרוקאי עם במיה ולימון
נכון, לא נהוג להכין את המנה הזאת עם סלמון… ועדיין, החלטתי לצאת מהשגרה.
מעבירים למחבת גדולה, או סיר שטוח, שמן זית, שיני שום מעוכות תחת סכין, טבעות גזר, רצועות גמבה. מטגנים מס דקות.
מניחים את נתחי הסלמון על ירקות, מכסים בכוסברה טרייה ופרוסות לימון טרי ללא קליפתו, ולסיום מניחים במיה הודית טרייה.
ממלאים רבע כוס שמן זית, וחצי כוס מים רותחים. ממיסים לכוס, כפית פפריקה מתוקה ורבע כפית מלח.
יוצקים מעל הירקות והסלמון.
מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה.
מנערים בעדינות בתנועות סיבוב כדי להביא את הרוטב לכל חלקי המחבת.