בישול אופטימי
מתכונים ממטבח שמח
סם דהן
בצל מקורמל ודג סלמון
המתכון המצורף יחייך אתכם, כי הוא מחבר בין שני מרכיבים מנצחים.. בצל מקורמל ודג סלמון.
המנה המקורית, מגיעה מהמטבח האלג’יראי ומשלבת נתחי בשר… אנחנו נסתפק בסלמון או בקוביות טופו.
חותכים ארבעה בצלים גדולים לרצועות, מעבירים לסיר עם שלוש כפות שמן זית, מטגנים על להבה גבוהה, כדי לצרוב את הבצל ומערבבים כל כמה שניות. כשהבצל מקבל גוון חום בהיר ומקורמל, סוחטים חצי לימון, קצה כפית מלח ומעט פלפל שחור.
מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה לרבע שעה בדיוק.
מעבירים את הסלמון לכלי אפיה, מכסים את הנתחים עם הבצל המקורמל.
אופים 10 דקות בחום מקסימלי, 270 מעלות למי שמבקש להמתיק מעט, מומלץ להוסיף לבצל חצי כוס צימוקים.
לטבעוניים שביננו, מומלץ לאפות קוביות טופו, כעשר דקות בתנור, משוחים שמן זית.
ולהוסיף לבצל המטוגן ולהגיש יחד.