חדשנות במדע ומזונות על, ד”ר ליאת אדרי
5/1/2015, 10:00-13:00, בית טבע שורשים, רחוב בן יהודה 35, תל אביב
אפיגנטיקה היא תחום מחקרי חדש יחסית, העוסק בדרך שבה מופעלים ומושתקים גנים. הגנים מכילים את ההוראות לאופן פעולתו של כל תא ותא בגוף האדם, ואפיגנטיקה עוסקת במנגנוני ההפעלה והכיבוי של הביטוי של גנים אלה. האפיגנטיקה חוקרת כיצד ניתן למשל, בתחום הסרטן, לכבות גנים פרו-סרטניים ולהדליק גנים אנטי-סרטניים.
חשיפה לחומרים הנישאים באויר ולחומרים כימיים מזיקים בקוסמטיקה, לחומרי הדברה, למזונות מזיקים, למתח נפשי, למתכות כבדות ולחומרים המשפיעים על המערכת ההורמונלית, תגרום לשינויים אפיגנטיים שיובילו למחלות כגון סרטן, סוכרת, השמנת יתר ומחלות נוירולוגיות.
בהרצאה תסקור ד”ר ליאת אדרי מזונות על ותוספי תזונה היכולים להשפיע על האפיגנטיקה של האדם, כדוגמת: פטריות מרפא, EGCG, רזברטרול, כורכום ועוד רבים אחרים, ואת המנגנונים בהם מזונות ותוספים אלה יכולים להשפיע על ביטוי הגנים שלנו.
ד״ר ליאת אדרי Ph.D היא דוקטור לביולוגיה רפואית, מומחית בטיפול במחלות כרוניות ובמחלת הסרטן.