לאורך כל השנה ובעונת החורף בפרט הגוף חשוף לזיהומים וראליים וחיידקיים. הזמן הלוקח לגוף משלב זיהוי מחולל המחלה ועד ליצירת התגובה החיסונית הנדרשת מהווה חלק מרכזי ממשך המחלה ועוצמת הסימפטומים. כידוע המניעה היא המפתח!
על מנת שקצר את משך המחלה או למנוע את התפרצותה מלכתחילה חשוב לתמוך במערכת החיסון ולהביא בכך לחיזוק המערכת החיסונית.
פטריות מרפא משמשות מזה אלפי שנים ככלי חשוב באיזון, שיקום ופיתוח הזיכרון החיסוני. מאחר ולפטריות אין מערכת חיסונית, הן מתגוננות מפני מזיקים כגון: וירוסים, חיידקים או פטריות אחרות באמצעות הפרשה של רכיבים שונים בעיקר פוליסכרידים. הפוליסכרידים הן מולקולות בעלות מבנה ייחודי המלמדות את תאי מערכת החיסון לזהות מגוון רחב של מחוללי מחלות. כאשר הפוליסכרידים באים במגע פיזי עם התאים של מערכת החיסון במחזור הדם הם מספקים להם רצפים הדומים למבנה של הווירוס או החיידק
כתוצאה מכך מערכת החיסון מזהה מהר מאוד את הווירוס, להיערך לתגובה מהירה, המקצרת משמעותית את משך המחלה ולרוב, מונעת את התפרצותה מבעוד מועד.
הפטריות הנחקרות ביותר כנגד וירוסים וחיידקים הן:
ראישי, קורדיספס סיננסיס, שיטאקה, מיטאקה, פלאורוטוס אוסטראטוס, טרמטס ורסיקולור ואגריקוס בלזיי.
פטריית הקורדיספס הוכחה כבעלת פעילות נוגדת וירוסים, מחזקת מאוד בזמן המחלה ומקצרת את משך ההחלמה ומסייעת בייבוש ליחה מהריאות, בנוסף מטפלת בהתפרצויות הרפס ו”פצעי חום”.
פטריית הראישי הניטלת מיד עם הופעת הסימפטומים נמצאה כיעילה עד מאוד בהקלה על כאבי ראש המלווים את משך המחלה, מקלה על הגודש באף ומייבשת את הסינוסים.
פטריית השיטאקה נמצאה כבעלת פעילות נוגדת חיידקים, מותאמת למניעה וטיפול בדלקות גרון בייחוד דלקות גרון כרוניות.
שילוב של כמה סוגי פטריות יוצר סינרגיה הוא המומלץ ביותר מאחר ובכל פטרייה מצויים פוליסכרידים הייחודיים רק לה. שילוב של הפטריות מאפשר למערכת החיסון לתת הגנה רחבה מאוד ומשתלב בטיפולים תרופתיים (אנטיביוטיקה, תרופות להתקררות ולצינון), משלימות טיפולים בתוספי מזון ומפחית תופעות לוואי של חיסונים למניעת שפעת.
הפטריות תורמות לחיזוק המערכת החיסונית, מתאימות לשימוש בילדים, נשים בהריון וקשישים ואינן מתנגשות בתרופות כרוניות.
בנוסף חשוב ומומלץ לשלב פטריות מאכל בתפריט היומיומי במרקים, סלטים, תבשילים ועוד..
חורף בריא
מיקוליביה- תוספי תזונה מפטריות מרפא