אבקת פיטריות שיטאקה
149

₪149
מתכונים

המבורגר טבעוני עם אבקת פטריות שיטאקה

המבורגר טבעוני עם אבקת פטריות שיטאקה

המבורגר טבעוני סופר בריא! עם אבקת פיטריות שיטאקה, ללא גלוטן סופר בריא!

קל להכנה, אופציה פגזית לעל האש טבעוני בעצמאות לצד ירקות חומוס וסלטים

מצרכים

¾ כוס עדשים שחורות – (150 גרם)
2 כוסות (400 מ”ל) מים לבישול העדשים
2 בצלים קצוצים 220 גרם
1 כפית שמן זית
3 סלקים מאריזת ואקום – 300 גרם
3 כפות המים שבהם שהה הסלק – לא חובה, רק כדי לקבל מרקם של מדיום רייר.
⅔1 כוס קוואקר דק שיבולת שועל – 130 גרם
תבלינים : כפיות מלח, 1 כפית מכל תבלין: פפריקה אדומה, אבקת שום, אבקת קינמון
1 כפית שמן זית
1 כפית אבקת פטריית שיטאקה של מיקוליביה

אופן ההכנה
מבשלים את העדשים במים למשך 20 דקות עד 30 דקות, או עד שכל המים נספגים, רצוי שהעדשים יעברו השרייה של שעה לפחות
בנתיים, קוצצים את הבצל ומטגנים בכפית שמן זית עד הזהבה.
מפעילים תנור על 180 מעלות. מעבירים את כל החומרים למעבד מזון
טוחנים עד קבלת עיסה, יוצרים קציצות, מניחים על תבנית אפיה ומכניסים לתנור עד הזהבה
זמן אפייה משתנה בהתאם לכמות הנוזלים, וזמן השריית העדשים, במידה והשריתם את העדשים והוספתם מי סלק, זמן האפייה יהיה לפחות חצי שעה, בכל מקרה, כדאי להפוך לאחר 10 דק’.
גם המרקם עלול להשתנות בהתאם לכמות הנוזלים.
כדאי להגיש עם חרדל, חסה, רצועות בצל מטוגן ועגבניות.