אורז בפטריות שיטקה ובטטה
מאת: שירי אלנבוגן, ND MSc, נטורופתית מוסמכת
אורז מלא שזור רצועות פטריות שיטקה וקוביות בטטה ברוטב סויה ושום
1 כוס אורז מלא ארוך
1 בצל קצוץ
3 שיני שום
1 בטטה חתוכה לקוביות
50 גרם פטריות שמפניון חתוכות לרצועות
20 גרם פטריות שיטקה חתוכות לרצועות
רוטב סויה
אופן ההכנה:
מאדים מעט את הבצל ומוסיפים את השום. מוסיפים את הבטטות ומאדים מעט. מוסיפים את האורז ורוטב הסויה, מוסיפים 2 כוסות מים. כעת מוסיפים את פטריות השיטקה ומרתיחים. מורידים לאש נמוכה ומכסים. כ- 10 דקות לפני שהאורז מוכן מוסיפים את פטריות השמפיניון ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים והאורז מבושל.
(ניתן להחליף את הכמויות בין סוגי הפטריות לפי הטעם האישי)