קינואה באפונענע
מאת: שירי אלנבוגן, ND MSc, נטורופתית מוסמכת
תבשיל מרענן של קינואה אפונה ירוקה נענע ולימון, קריר…
2 שיני שום
2 כפות שמן זית
1 כוס קינואה
½ כוס אפונה (קפואה )
15 גבעולי נענע קצוצים (עלים בלבד)
כוסברה יבשה
גרעיני חרדל
מיץ מ ½ לימון/ גרידת לימון
רכז רימונים
מלח
אופן ההכנה:
מבשלים את הקינואה עם מלח, רכז רימונים ,מיץ לימון גרידת לימון.
קוצצים את השום מקפיצים בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים קינואה מערבבים קלות ומוסיפים כוס וחצי מים, מעט רכז רימונים, מיץ לימון ומעט גרידת לימון. מביאים לרתיחה. מוסיפים את האפונה, הנענע והתבלינים מרתיחים שוב, מעבירים לאש מוכה ומבשלים בכלי סגור כ 10 דקות נוספות.
מעטרים בשקדים קלויים.