פורמולה המכילה שילוב פטריות ותערובת חיידקים פרוביוטיים.
אנחנו במיקוליביה מאמינים ששמירה על אורח חיים בריא מומלץ שכלול תזונה מאוזנת, שתיה מרובה של מים חיים ופעילות גופנית יומית.
מחקרים מצאו ששילוב פטריות מאכל (המכילות סיבים תזונתיים ייחודיים) משמשות מזון פרה-ביוטי ועל כן מסייעות לחיידקים הפרוביוטיים להשתרש במעי וליצור מושבות של חיידקים ידידותיים.
מאות שנים שהרפואה העממית עושה שימוש בפטריות וצמחי מרפא למצבי בריאות שונים. בפטריות, נעשה שימוש בגוף הפרי או בתפטיר (MYCELIUM) לפטריות ולצמחי מרפא, מיוחסות סגולות רבות ולכן נעשה בהם שימוש גם בעולם המודרני בעיקר במצבים בהם אנשים מחפשים פתרון מן הצומח (שאינו תרופה סינטטית) לצורך בריאותי מסוים.
פטריות וצמחים נחקרו בתחומים שונים של פעילות, כמו מצבי מתח חרדה, קשיי ריכוז, לחץ דם גבוה, רמות סוכר, דלקות כרוניות, כאב ושינויים הורמונליים.
בגלל היכולות הנפלאות של צמחים ופטריות לסייע ולשנות, מומלץ שאנשים הנוטלים תרופות, ילדים, נשים בהיריון או נשים מניקות, להתייעץ עם רופא או מטפל מוסמך.
פרה-ביוטיקה:
המחקר בתחום התזונה הפונקציונלית, אשר החל בשנות השבעים של המאה הקודמת, מצא כי בעת מתן של תוסף תזונה המכיל חיידקים פרוביוטיים, חשוב להוסיף רכיבי הזנה לחיידקים על מנת לשפר את יכולתם להשתרש וליצור מושבות במעי.
לאותם רכיבים קראו פרה-ביוטיקה.
סיבים פרה-ביוטיים נחקרו במגוון נושאים הקשורים לבריאות האדם
- עידוד צמיחה ושגשוג של מושבות של חיידקים פרוביוטיים בהקשר לתפקוד מערכת החיסון ולמניעת היווצרות מחלות זיהומיות.
- איזון של פעילות המעיים והסדרת היציאות.
- ספיגת מינרלים במעי הדק, כדוגמת סידן, מגנזיום, ברזל ואבץ.
- הפקת חומצות שומן קצרות שרשרת, המסייעות לשמירת תאי מעי גס בריאים.
- שיפור סימפטומים של קוליטיס כיבית ומחלת קרוהן.
- הפחתת רמת הכולסטרול והטריגליצרידים בדם
חיידקים פרוביוטיים
במערכת העיכול שלנו מתבצעים תהליכים של עיכול המזון, ספיגה של רכיבי תזונה חיוניים מהמזון והפרשה של פסולת. כ־400 זני חיידקים שונים מאכלסים בקביעות את מערכת העיכול שלנו, והם חלק בלתי נפרד מתפקודה התקין. אוכלוסייה מגוונת ומאוזנת זו של חיידקים מחולקת בד”כ לשתי קבוצות עיקריות:
- חיידקים ידידותיים, המכונים חיידקים פרוביוטיים.
- חיידקים פתוגניים, שהינם חיידקים מזיקים ומעוררי מחלות.
מעריכים שכמות החיידקים הפרוביוטיים בגופנו היא כ-100 טריליון, מרביתם נמצאים במעי שלנו, בעיקר במעי הגס.
לחיידקים הפרוביוטיים תרומה רבה לבריאות האדם:
- יצירת תחרות על קולטנים ואתרי קשירה של חיידקים פתוגניים, אשר עשויים לְהִיתָּפֵס על ידי חיידקים פרוביוטיים.
- ויסות מערכת החיסון
- יצור של ויטמינים מקבוצת ויטמיני B ושל ויטמין K
- השלמת פירוק חלבונים ופחמימות מהמזון
- עידוד יצור של אנזימים המסייעים לפירוק סוכרים יחודיים במעי, כדוגמת β-
- שיפור ספיגה מינרלים
- יצור חומצה לקטית, המפעילה את שרירי מערכת העיכול ומאפשרת פינוי בזמן של תוכן המעי הגס.(מסייע במניעת עצירות)
- הפרשה של חומרים בעלי פעילות עצבית המשפרת תנועת מעי ומייעלת את מעבר המזון והצואה לאורך צינור העיכול.
- הפחתת סיכון למחלות מעי דלקתית (קרוהן, קוליטיס).
- פירוק סיבים תזונתיים מהמזון התורמים לעיכוב ספיגת סוכרים למחזור הדם.
- הפקת חומצות שומן קצרות שרשרת, המסייעות לשמירת תאי מעי גס בריאים.
- עידוד יצור סרוטונין, העשוי להשפיע על מצב הרוח
- מחקרים שנערכו בשנים האחרונות מגלים שלחיידקים שבגופנו השפעה על מצב הרוח וההתנהגות שלנו.