מעבר לחנות שלנו

מצגות והשתלמויות

היבטים נוירו-קוגניטיביים של ADHD ואפשרויות טיפול באמצעות פטריות וצמחי מרפא מאת ד”ר חן ריידר

מה זה בכלל הפרעות קשב וריכוז?
הפרעת קשב (ADHD) הינה הפרעה נוירו-התפתחותית, המתאפיינת בסימפטומים עיקריים של חוסר קשב, היפראקטיביות ואימפולסיביות. טיפול תרופתי, טיפול התנהגותי, או שילוב של השניים, לא תמיד מוביל לאיזון.

מה ההשפעות ותופעות הלוואי של התרופות כיום?
מטופלים הנוטלים תרופות סטימולנטיות, כדוגמת ריטלין ותצורותיו השונות, (הממריצות את הפעילות המוחית באזורים הקשורים לתפקודים קוגניטיביים ניהוליים, המערבים קשב, תכנון, ויסות עצמי), לעיתים קרובות סובלים מתופעות לוואי קשות ומגוונות, כגון תחושת פעימות לב מואצות במנוחה (פלפיטציות), שינויים תכופים במצב הרוח, תחושת קהות רגשית, בחילה, חוסר תיאבון, חרדה ואף עצבנות, עם התפוגגות השפעת התרופה (rebound). מטופלים רבים הנוטלים תרופות אלו, מתקשים להגיע לידי ויסות תפקודי מיטבי ואף מתקשים להתמיד בטיפול התרופתי לאורך זמן על רקע קשיי הסתגלות לתופעות הלוואי.

יש תחליף טבעי?
אחת האלטרנטיבות הזוכה לתשומת לב מחקרית בשנים האחרונות הינה השימוש בפטריות וצמחי מרפא כתמיכה למגוון מצבים בריאותיים. מגוון מחקרים, שנערכו אודות יעילותם של פטריות וצמחי מרפא כאמצעי תמיכתי להפחתת סימפטומים של הפרעת קשב הצביעו על מספר סוגים עיקריים של פטריות וצמחי מרפא, המציגים פוטנציאל לסיוע למתמודדים עם קשיי קשב וריכוז.