מעבר לחנות שלנו

מתכוני ירקות, מתכונים, פורטל פוגשי סרטן

פלפל ממולא טבעוני

פלפל ממולא טבעוני

5-6 פלפלים קטנים למילוי
1 כוס גריסי פנינה
כוס בורגול גס ½
כוס עדשים שחורים ½
חופן אגוזי מלך קצוצים
בטטה מגורדת / גזר מגורד
קישוא מגורד / חבילת תרד מאודה
סלסלת פטריות קצוצות
9-3 כפות טחינה גולמית
9-3 כפות קמח חומוס
תבלינים: מלח, כמון, כורכום, פפריקה מתוקה
אפשרי: כוסברה קצוצה

לרוטב:

9 בצלים קצוצים
0 שיני שום
0-5 עגבניות בשלות קצוצות + רסק
עגבניות או 6-8 עגבניות ללא רסק
גזר מגורד
מעט רוטב סויה
פפריקה מתוקה
בהראט, כורכום.
מעט סילאן

ראשית ניגש להכנת הרוטב:

בסיר רחב מחממים מעט שמן זית, מאדים את הבצל עד להשחמה ומוסיפים את
השום. לאחר מספר שניות מוסיפים את הגזר המגורד והעגבניות הקצוצות. מבשלים מספר דקות ומוסיפים
מעט רוטב סויה, סילאן ותבלינים. בשלב הזה ניתן להוסיף רסק עגבניות. מוסיפים מים )על הרוטב להיות דליל
משום שהוא מהווה את בציר בו יתבשלו הפלפלים( מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר
ומבשלים על אש קטנה.

ניגשים להכנת המלית:

בקערה מערבבים את כל חומרי המלית, מתבלים טועמים ומתקנים תיבול.
מרטיבים את המלית עם 0 כפות מהרוטב המתבשל.
שוטפים היטב את הפלפלים וחותכים את ראשם, מחוררים חורים קטנים בפלפל בעזרת קיסם שיניים. ממלאים
את הפלפלים בתערובת שהכנו ומעמידים אותם במעגל בתוך סיר הרוטב.
חשוב שהרוטב יכסה את הפלפלים.
מביאים שוב לרתיחה את הרוטב, לאחריה מנמיכים שוב את האש מכסים ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך
מלא של הגריסים.

 

פלפל ממולא טבעוני מתכון