מחקרים הדגימו שפטריית המרפא ראישי מעכבת צמיחה של תאים סרטניים של סרטן שד שאינם רגישים לאסטרוגן באמצעות עיכוב ייצור החלבוןNF-kappaB , אשר במצבים של מחלת הסרטן תורם להתפשטותם של תאים סרטניים יוצרי גרורות, וכן להגברת העמידות של גידולים רבים לטיפולים כימותרפיים. NF-kappaB משפיע ישירות על צמיחת גידולים באמצעות דיכוי תהליך המוות המתוכנת של תאים (אפופטוזיס), וכן באמצעות השפעה על תהליכים תאיים שגורמים לגדילה בלתי-מבוקרת של תאים. מכאן שדיכוי של חלבון NF-kappaB חיוני ביותר במלחמה במחלת הסרטן.
מחקרים אחרים בדקו את הפעילות האנטי סרטנית של פטריית המרפא מאיטקה. הפטרייה מכילה רכיב יחודי שנקרא D-Fraction, אשר נמצא במחקרים כבעל יכולת להקטין גידולים סרטניים. במחקר שבדק את פעילותו של D-Fraction על תאים של סרטן השד הרגישים אסטרוגן, נמצא שהזרקת תמצית מאיטקה גרמה לאפופטוזיס (מוות תאי) של התאים הסרטניים, וככל שהמינון של תמצית המאיטקה היה גבוה יותר כך גבר תהליך האפופטוזיס. בנוסף, תמצית המאיטקה עם רכיב ה-D-Fraction גרמה לעצירת התפשטות הגרורות, הפחיתה את מדדי סמני הגידול (מרקרים) והגבירה את פעילות תאי הדם הלבנים מסוג Natural Killer Cells, שתפקידם לחסל תאים סרטניים בגוף.
מחקר שנערך בקרב נשים החולות בסרטן השד מצא, שמתן 9 גרם תמצית מפטריית המרפא טרמטס גרם לעלייה בפעילות המערכת החיסונית כנגד התאים הסרטניים, וזאת באמצעות העלאה של כמות תאי הדם הלבנים מסוג לימפוציטים, ובייחוד העלאה של כמות תאי הדם הלבנים הלימפוציטים מסוג NK (תאי הרג טבעיים, Natural Killers, תאי הדם הלבנים הנלחמים ישירות בתאים הסרטניים ואחראים באופן ישיר למותם של תאי הסרטן).
מחקר אחר גילה שפטריית המרפא אגריקוס הינה בעלת יכולת לעכב את פעילות האנזים ארומטאז, אנזים בעל משמעות רבה בסרטן שד רגיש לאסטרוגן, זאת משום שהוא מעודד יצור יתר של אסטרוגן. פעילות זו של עיכוב פעילות הארומאטז על ידי פטריית המרפא אגריקוס בעצם מונעת את התפשטות תאי הסרטן.
מחקר שנערך באוניברסיטת Western Australia בשנים 2004-2005 בקרב 2018 נשים, שמחציתן החלימו מסרטן השד ומחציתן כלל לא חלו בסרטן השד, בדק את ההשפעה של אכילת פטריות מסוג שיטאקה ופטריות מסוג אגריקוס בשילוב תה ירוק על הסיכון לחלות בסרטן השד או על הסיכון לחזרת המחלה. בתום המחקר התברר: נשים שצרכו בכל יום בממוצע לפחות 10 גרם של פטריות טריות מסוג אגריקוס (משקל השווה לגודל של פחות מפטרייה שלמה!), היו ב-64% פחות סיכון לפתח סרטן שד או לחלות שוב בסרטן שד מאשר אלה שלא אכלו פטריות כלל.
אלה שאכלו 4 גרם של פטריות מיובשות מסוג שיטאקה, הפחיתו את הסיכון שלהן לפתח סרטן שד ב-47%. כאשר נשים אלה הוסיפו לתפריטן, בנוסף לפטריות טריות או מיובשות, גם 1.05 גרם עלי תה ירוק בחליטות, האפקט המגן של שני הגורמים המשולבים הגיע ל-89%!
יתרונות השימוש בפטריות מרפא, המייחדים אותן מתרופות:
• פטריות המרפא אינן גורמות לנזק או לסטרס נוסף על הגוף.
• פעילותן המאזנת מאפשרת לגוף להתמודד עם סטרס סביבתי וסטרס ביולוגי.
• בעלות פעילות התומכת ביותר ממערכת אחת (חיסון, עצבים, מטאבולית).
• הן לא גורמות לתופעות לוואי.
• הן אינן יוצרות אינטראקציה (תגובה ביולוגית) עם תרופות וטיפולים נוספים.
• פטריות המרפא בטוחות לשימוש – הן היו במשך מאות שנים ועודן נפוצות בשימוש למרפא ולמאכל ביפן, בסין ובמזרח הרחוק כולו.