מערכת החיסון – נחקר קלינית
260

₪260
מאמרים, מאמרים חדשים

®AHCC | תוסף תזונה מבוסס מחקרים קליניים

יתרונות בריאותיים רבים בשימוש ב-Active Hexose Correlated Compound, תמצית פטנטית יחודית מפטריית שיטאקה.

®AHCC פורמולה יחודית אשר פותחה בסוף שנות ה-80 של המאה העשרים במעבדות חברת הטכנולוגיה היפנית Amino Up Chemical (אמינו אפ כימיקלים), בשיתוף פעולה עם מדענים מאוניברסטית טוקיו. בתהליך יחודי הצליחו המדענים לפתח טכנולוגיה המאפשרת את הקטנת המשקל המולקולרי של רכיבי הפטרייה, מה שמאפשר ספיגה טובה ואיכותית שלה ממערכת העיכול למערכת החיסון ולמחזור הדם.

®AHCC הוא אחד מתוספי התזונה האימונומודולטוריים הנחקרים ביותר כיום, עם מעל ל-50 פרסומים מדעיים בספריה הרפואית pubmed המתעדים את ההשפעות של התוסף בתחומים שונים של מדעי הרפואה. הפעילות הבלתי ישירה של ®AHCC על העלאת ספירת תאי הדם הקשורים לפעילות מערכת החיסון הובילה ליעילות מרשימה ורחבת טווח בתפקוד מערכת החיסון כנגד זיהומים בקטריאליים, ויראליים ופטרייתיים, כמו גם כנגד תאים סרטניים. ®AHCC נמצא בשימוש מלמעלה מ-20 מדינות כבר מעל ל-20 שנים, והוכח כתוסף תזונה בטוח לשימוש ללא תופעות לוואי.

ישנן פטריות שונות שמזוהות עם נושא הנשימה, אולם המלכה השלטת בתחום הבסיסי והקריטי של הנשימה – היא פטריית קורדיספס. ישנן פטריות נוספות שנחשבות יעילות וקשורות לנשימה ונציין בנוסף את פטריית ריישי.

®AHCC מיוצר בתהליך תסיסה יחודי ופטנטי:

®AHCC פותחה בסוף שנות ה-80 של המאה העשרים במעבדות חברת הטכנולוגיה היפנית Amino Up Chemical, בשיתוף פעולה עם מדענים מאוניברסטית טוקיו. התהליך החל בסקירת מאות זנים של פטריות, כאשר זוהו זנים יחודיים של פטריית שיטאקה כבעלי היכולת הגבוהה ביותר לשפעל תאי הרג טבעיים (NK Cells – Natural Killer Cells). אז פותח תהליך יחודי, באמצעותו הצליחו המדענים, בעזרת שפעול אנזימים מהפטרייה עצמה, להקטין את האלפא גלוקנים מתפטיר (mycelium) הזנים שנבחרו בפטרייה, למשקל מולקולרי של 5,000 דלטון. לרכיב זה קראו AHCC® – Active Hexose Correlated Compound, והוא הפך לתוסף תזונה מספר אחד ביפן המיועד למערכת החיסונית, ואשר משתמשים בו למגוון מצבים רפואיים, כולל תמיכה חיסונית, הגנה אנטי ויראלית, הגנה כבדית והפחתה של תופעות הלוואי בעת טיפולים מורכבים.

®AHCC הוא אחד מתוספי התזונה האימונומודולטוריים הנחקרים ביותר כיום, עם מעל ל-50 פרסומים מדעיים בספריה הרפואית pubmed המתעדים את ההשפעות של התוסף בתחומים שונים של מדעי הרפואה. הפעילות הבלתי ישירה של ®AHCC על העלאת ספירת תאי הדם הקשורים לפעילות מערכת החיסון הובילה ליעילות מרשימה ורחבת טווח בתפקוד מערכת החיסון כנגד זיהומים בקטריאליים, ויראליים ופטרייתיים, כמו גם כנגד תאים סרטניים. ®AHCC נמצא בשימוש מלמעלה מ-20 מדינות כבר מעל ל-20 שנים, והוכח כתוסף תזונה בטוח לשימוש ללא תופעות לוואי.

ישנן פטריות שונות שמזוהות עם נושא הנשימה, אולם המלכה השלטת בתחום הבסיסי והקריטי של הנשימה – היא פטריית קורדיספס. ישנן פטריות נוספות שנחשבות יעילות וקשורות לנשימה ונציין בנוסף את פטריית ריישי.

®AHCC ותמיכה במערכת החיסונית:

ההשפעה החיובית של ®AHCC על המערכת החיסונית מתועדת בהרחבה בספרות המקצועית, עם סקירה של מחקרים רבים שנעשו הן בקרב מכרסמים והן בקרב בני אדם. באחד המחקרים הקליניים שבוצעו בבני אדם, מחקר מבוקר פלסבו, כפול סמיות, נטילת תוסף ®AHCC למשך 4 שבועות הובילה לעלייה משמעותית במספר התאים הדנדריטים (Terakawa et al. 2008).

מאתגר להעריך את ההשפעה של תוספי תזונה על נבדקים בריאים, מכיוון שבדיקות הדם שלהם לרוב נמצאות בטווח הערכים הנורמלי. אחת הגישות המאפשרת להתגבר על אתגר זה יכולה להיות עריכת מחקרים בקרב נבדקים עם מערכת חיסון מאותגרת, כמו, למשל, אנשים בגיל המבוגר. מחקר כזה נערך בקרב 30 אנשים בריאים בני 50 אשר נטלו תוסף ®AHCC למשך 60 ימים, ונמצאה השפעה חיובית של נטילת התוסף על רמת תאי CD4+ ותאי CD8+, עם עליה ברמת הציטוקינים IFN-γ ו- TNF-α. (Yin et al. 2010)

מחקר עדכני אחר (Takanari et al. 2015) בדק את ההשפעה של ®AHCC על העמידות החיסונית בשינויים עונתיים של מזג האויר. המחקר נערך ביפן, בתקופה הראשונה של החורף (בחודשים נובמבר ודצמבר), בה המערכת החיסונית הופכת עמידה פחות למחלות, מה שמוביל להעלאת הסיכון לחלות בזיהומים דלקתיים בפה ולירידה בספירת תאי ההרג הטבעיים NK Cells. במחקר, בו נבדקו נבדקים בריאים, נמצא שנטילה של 1 גרם תוסף ®AHCC ליום במשך 4 שבועות, הובילה לכך שרמת NK Cells נשארה ברמת הנורמה, בעוד שרמתם ירדה בקבוצת הביקורת שלא נטלה ®AHCC. גם מדדים חיסוניים אחרים הושפעו לטובה בזמן המחקר, ביניהם שמירה על רמה תקינה של ספירת תאי T ותאי B והיחס ביניהם, לעומת ירידה בהם בקבוצת הביקורת.

העדויות המחקריות המעידות על ההשפעה המיטיבה של נטילת תוסף ®AHCC על שיפור תפקוד המערכת החיסונית ממשיכות להצטבר, ומעידות על שיפור ביכולת המערכת החיסונית להגן עלינו מפני זיהומים.

AHCC והגנה מפני זיהומים:

ההשפעות החיוביות של ®AHCC על תפקוד תאי מערכת החיסון מעידות שהתמצית יכולה להציע הגנה מפני מגוון רחב של זיהומים מיקרוביאליים. מחקרים רבים שנעשו בקרב בעלי חיים ואשר נסקרו בסקירה שערכו Miura et al., 2010 הוכיחו את ההשפעות החיוביות של ®AHCC כנגד פתוגנים כדוגמת קנדידה אלביקנס (Candida albicans), פסאודומונס אארוגינוזה (Pseudomonas aeruginosa), חיידק אלים ועמיד לאנטיביוטיקה מסוג MRSA (methicillin-resistant Staphylococcus aureus), נגיף השפעת (influenza virus) וקדחת הנילוס המערבי (West Nile virus).

מחקר ראוי לציון (Roman et al. 2013) חקר את ההשפעה של ®AHCC על תגובת המערכת החיסונית למתן חיסון לשפעת (influenza B vaccine). במחקר, בוגרים בריאים החלו ליטול תמצית AHCC® מיד לאחר קבלת החיסון. שלושה שבועות לאחר מכן, ספירת תאי CD8+ ותאי NK היתה גבוהה יותר בקבוצת ה- ®AHCC מאשר בקבוצת הביקורת. זאת ועוד, בקבוצת ה- ®AHCC היה יצור מוגבר יותר של תאי נוגדנים כנגד נגיף השפעת. מכאן, ש- ®AHCC משפר עמידות הגוף כנגד פתוגנים באמצעות ויסות הן המערכת החיסונית המולדת והן המערכת החיסונית הנרכשת.

לאחרונה תוצאות מחקרים פתחו צוהר לנקודות מבט מבטיחות עוד יותר עבור השימוש ב- ®AHCC. מחקר ראשוני שבוצע במרכז הסרטן בביה”ח MD Anderson Cancer Center שביוסטון בארה”ב הראה חיסול של נגיף הפפילומה האנושי (HPV – Human Papilloma Virus). (Smith et al. 2014). קבוצת נשים שנמצאו חיוביות להמצאות הנגיף, אשר ידוע שאחראי להתפתחות סרטן צוואר הרחם, מתן תמצית ®AHCC למשך 3-6 חודשים הובילה להיעלמות הנגיף בקרב מחצית מהנשים. שלב II של המחקר מתקיים על מנת לאשש ממצאים אלה, אשר עשויים להפוך את ה-®AHCC לבעל יכולת ראויה לציון במיגור וירוס ה-HPV.

®AHCC ובריאות הכבד:

לכבד נודעים מגוון רחב של תפקידים, ביניהם דטוקסיפיקציה, מטבוליזם של פחמימות ושומנים, יצור של מלחי מרה ועוד. תפקוד לקוי של הכבד עלול לפגוע משמעותית בבריאות האדם. למרבה הצער, דלקות כרוניות ואורח חיים לקוי עלולים להוביל לעומס יתר על הכבד, מה שעלול להוביל למחלת כבד.

עדויות ממחקרי מעבדה (in-vitro) וממחקרים קליניים (in vivo) מלמדים שלתמצית ®AHCC היכולת להגן על הכבד מפני מגוון רחב של נזקים:

  • נטילת תוסף ®AHCC משפרת סמנים של כבד שנפגע (למשל, אנזימי כבד כדוגמת ALT) בקרב מטופלים עם כבד שומני אלכוהולי (Kim et al. 2014).
  • במחקר קליני כפול סמיות, מבוקר פלסבו, שבוצע בקרב חולי הפטיטיס C, נטילת תוסף ®AHCC במשך 24 שבועות מנעה עליה של המדדים HCV RNA ושל ALT בקבוצת המחקר, לעומת עליה שלהם בקבוצת הביקורת (Chutaputthi et al. 2010).
  • המנגנונים המדויקים באמצעותם משפרת תמצית ®AHCC מדדים אלה עדין איננו נהיר ומובן, אך יתכן שמעורבת פעילות אנטי ויראלית והפעלה של מנגנונים אנטי דלקתיים בתאי הכבד. בתאי כבד במעבדה, למשל, ®AHCC הצליח לעכב את הביטוי של iNOS, גן פרו-דלקתי המעורב בתהליכים המעודדים פגיעה בתאי כבד (Matsui et al. 2011).

®AHCC לתמיכה בטיפול אג’ובנטי:

הפעילות התומכת במערכת החיסון של ®AHCC, בנוסף ליכולתו להגן על תאי הכבד ולשקמם, הופכת אותו לתוסף הבחירה בשילוב עם טיפולים מורכבים. ככלל, טיפולי כימותרפיה ורדיותרפיה מחלישים את העמידות החיסונית של הגוף, מה שהופך את המטופלים לפגיעים יותר לזיהומים ולדלקות. בנוסף לכך, תרופות כימותרפיות רבות עלולות לגרום לפגיעה משמעותית בכבד. מספר מחקרים קליניים שנערכו בקרב חולי סרטן בדקו את האפשרות של שימוש בתוסף ®AHCC להפחתת תופעות לוואי אלה, להעלאת איכות חייהם של הנוטלים את התוסף ואפילו להגברת היעילות של הטיפול הכימותרפי. מחקר אחד כזה עקב אחר 269 חולי סרטן קרצינומה של הכבד (hepatocellular carcinoma) במשך 9 שנים לאחר שנותחו. 113 מהם נטלו 3 גרם ®AHCC ליום במהלך כל 9 השנים. הנבדקים בקבוצת המחקר, אשר נטלו את תוסף ה- ®AHCC, חוו תקופות ארוכות יותר של רמיסיה באופן משמעותי, כמו גם שיעורי הישרדות גבוהים יותר מאשר אלה שבקבוצת הביקורת, אשר לא נטלו AHCC® (Matsui et al. 2002). מחקר דומה, שעקב אחר 245 חולי סרטן קיבה או מעי, הביא לתוצאות דומות (Kawaguchi, 2009). מחקר שלישי, שעקב אחר מטופלים שסבלו מסוגי סרטן שונים (מעי, לבלב, ריאות, שחלות), התמקד בהפחתה של תופעות הלוואי של הטיפול הכימותרפי. נטילת תוסף ®AHCC תרמה משמעותית להפחתת הרעילות הכבדית (hepatotoxicity) והרעילות במערכת ייצור תאי הדם במוח העצם (hematotoxicity). בנוסף, נצפה במחקר שיפור במדדים הקשורים לאיכות החיים של המטופלים, כולל הפחתה באבדן תיאבון ובקוצר נשימה (Ito et al. 2014).

מסקנות

®AHCC הוא אחד מתוספי התזונה האימונומודולטוריים הנחקרים ביותר כיום, עם מעל ל-50 פרסומים מדעיים בספריה הרפואית pubmed המתעדים את ההשפעות של התוסף בתחומים שונים של מדעי הרפואה. הפעילות הבלתי ישירה של ®AHCC על העלאת ספירת תאי הדם הקשורים לפעילות מערכת החיסון הובילה ליעילות מרשימה ורחבת טווח בתפקוד מערכת החיסון כנגד זיהומים בקטריאליים, ויראליים ופטרייתיים. ®AHCC נמצא בשימוש מלמעלה מ-20 מדינות כבר מעל ל-20 שנים, והוכח כתוסף תזונה בטוח לשימוש ללא תופעות לוואי.

    אנו מזמינים אותך להרשם לקבלת ייעוץ בחינם

    השאירו פרטים ונטורופת מומחה יתקשר אליכם לטובת ייעוץ






    09-7886796

    References

    • Chutaputthi et al., 2010. Presentation at the 18th International Congress on Nutrition and Integrative Medicine, July 2010, Sapporo, Japan.
    • Ito et al., 2014. Reduction of adverse effects by a mushroom product, active hexose correlated compound (AHCC) in patients with advanced cancer during chemotherapy – The significance of the levels of HHV-6 DNA in saliva as a surrogate biomarker during chemotherapy. Nut Cancer, vol. 66(3), pp. 377-82.
    • Kawaguchi, 2009. Improved survival of patients with gastric cancer or colon cancer when treated with active hexose correlated compound (AHCC): effect of AHCC on digestive system cancer. Nat Med J., vol. 1(1).
    • Kim et al., 2014. Effect of active hexose correlated compound (AHCC) in alcohol-induced liver enzyme elevation. J Nutr Sci Vitaminol., vol. 60(5), pp. 348-56.
    • Matsui et al., 2002. Improved prognosis of postoperative hepatocellular carcinoma patients when treated with functional foods: a prospective cohort study. J Hepatol., vol. 37(1), pp. 78-86.
    • Matsui et al., 2011. Active hexose correlated compound inhibits the expression of proinflammatory biomarker iNOS in hepatocytes. Eur Surg Res., vol. 47(4), pp. 274-83.
    • Miura et al., 2010. Basic and clinical studies on active hexose correlated compound. In Biotechnology in functional foods and nutraceuticals, CRC Press, Editors: Debasis Bagchi, Francis C. Lau, Dilip K. Ghosh. Part I pp.51-59.
    • Roman et al., 2013. Short-term supplementation with active hexose correlated compound improves the antibody response to influenza B vaccine. Nutr Res., vol. 33, pp. 12-17.
    • Smith et al., 2014. Evaluation of active hexose correlated compound (AHCC) for the eradication of HPV infections in women with HPV positive pap smears. Presentation at the 11th Annual Meeting of the Society of Integrative Oncology, October 2014, Houston, Texas.
    • Takanari et al., 2015. Effects of active hexose correlated compound on the seasonal variations of immune competence in healthy subjects. J Evid Based Complementary Altern Med., vol. 20(1), pp. 28-34.
    • Terakawa et al., 2008. Immunological effect of active hexose correlated compound (AHCC) in healthy volunteers: a double blind, placebo-controlled trial. Nutr Cancer, vol. 60, pp. 643-51.
    • Yin et al., 2010. Effects of active hexose correlated compound on frequency of CD4+ and CD8+ T cells producing interferon-γ and/or tumor necrosis factor-α in healthy adults. Hum Immunol., vol. 71, pp. 1187-90.