מעבר לחנות שלנו

מתכונים, פורטל פוגשי סרטן

עלי מנגולד ממולאים

בישול אופטימי

מתכונים ממטבח שמח

סם דהן

עלי מנגולד ממולאים אורז מתובל עשיר, ברוטב רימונים ועגבניות

אין צורך להיבהל, זה יותר פשוט ממה שזה נשמע… אז נתחיל.

10 עלי מנגולד גדולים, מנוקים מהשדרה הלבנה המרכזית (החלק הקשיח) סיר גדול עם מים רותחים, לחליטה של העלים, שתי דקות חליטה לכל כמה עלים.

מבשלים כוס אורז בסמטי בארבע כוסות מים ללא מכסה.

נותנים שלוש דקות רתיחה ומסננים את האורז מהמים, שוטפים תחת זרם מים קרים.

יוצקים שלוש כפות שמן זית לסיר ומטגנים יחד, בצל קצוץ אחד, שתי שיני שום, שני גזרים מגורדים, חצי כוס צימוקים, וחצי כוס זרעים (צנובר, חמנייה, דלעת) ארבע דקות.

מוסיפים חצי כפית מלח, חצי כפית כמון, חצי כפית כורכום, וקצה כפית זרעי כוסברה.

מוסיפים את האורז המסונן ומחברים יחדיו.

מניחים עלה על משטח, מעבירים שתיים שלוש כפות מהאורז המתובל, למרכז העלה ויוצרים מעטפה.

מעבירים לכלי אפיה משומן בשמן זית.

חוזרים על הפעולה עם כל העלים.

מעבירים לכלי, שתי כוסות מים חמים, רבע כוס רכז רימונים, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, חצי כפית מיץ עגבניות או כף רסק עגבניות, ולימון סחוט אחד.

מערבבים ויוצקים על מעטפות עלי המנגולד.

מכסים בניר אפיה, ועליו ברדיד אלומיניום.

אופים בחום בינוני גבוה, 180-200 מעלות 45 דקות.



מיקוליביה- קליניקה לטיפול