ייחודיות תוספי התזונה של מיקוליביה
יתרונות השימוש בתמציות פטריות
לתמציות פטריות יש לרוב טעם עדין יותר ומרקם חלק יותר בהשוואה לאבקות פטריות, שלעיתים עשויות להיות בעלות טעם גרגירי או אדמתי. זה מאפשר לפתח פורמולות טעימות יותר עבור אלה שעשויים להיות רגישים לטעם או למרקם של תוספים באבקה.
תהליך המיצוי עשוי לשפר את הזמינות הביולוגית של החומרים הפעילים בפטריות, כך שיתאפשר לגוף לספוג ולנצל בקלות רבה יותר את החומרים הפעילים, בהשוואה לצריכת פטריות גולמיות או אבקות.
ניתן לתקנן תמציות פטריות כך שתכלנה כמות מינימלית של חומרים פעילים, לדוגמא, פוליסכרידים. זה מאפשר מינון מדויק יותר ועקביות בעוצמת המוצר מאצווה לאצווה. סטנדרטיזציה מבטיחה שהצרכנים מקבלים כמות אמינה של התרכובות המועילות בכל מנת נטילה.
תמציות פטריות לרוב מרוכזות יותר מאבקות פטריות. בתמציות פטריות מצליחים לרכז את החומרים הפעילים החשובים בפטריות, כדוגמת פוליסכרידים, (ביניהם החשובים ביותר הם בטא ואלפא גלוקנים), טריטרפנים וטריטרפנואידים, והמשמעות היא שכמות קטנה יותר של תמצית יכולה לספק ריכוז גבוה יותר של תרכובות ביו-אקטיביות בהשוואה לאבקות, מה שמאפשר נטילה של כמות קטנה יותר של כמוסות.
האופי המרוכז של תמציות מאפשר פיתוח פורמולות עם מספר רב של מרכיבים שמספקים ביחד מענה ממוקד יותר למגוון מצבים בריאותיים, כדוגמת ייעול תפקוד מערכות בגוף (למשל המערכת החיסונית, ההורמונלית והמטבולית), שיפור הקוגניציה ומצב הרוח, העלאת רמות האנרגיה ועוד.
וירוס הפפילומה האנושי ופטריות מרפא
לפטריות מרפא נמצאו עדויות מחקריות רבות בהקשר לפעילות אימונומודולטורית (פעילות המשפרת את תפקוד המערכת החיסונית) [1].
אחד התחומים שבהם נמצאה יעילות לפטריות מרפא הוא הפעלת המערכת החיסונית כנגד וירוס הפפילומה האנושי (HPV – Human papillomavirus) [1]. כיום טרם נמצא טיפול להכחדת וירוס הפפילומה לאחר ההידבקות בוירוס, אלא מתן חיסון מניעתי אשר מטרתו למנוע את ההידבקות העתידית בזנים אותם מכסה החיסון. פטריות מרפא נמצאו בעלות יכולת להפעיל את מערכת החיסון ולסייע במצבים בהם יש עדות להימצאות של הוירוס בגוף.
במחקר קליני, רנדומנלי, כפול סמיות, מבוקר פלצבו [2], שפורסם ביוני 2022, נבדקה ההשפעה החיסונית של מתן תמצית AHCC לנשים שנמצאו חיוביות לזיהום ב-HPV בזנים בסיכון גבוה להפוך לסרטניים (HPV High risk). 50 נשים קיבלו 3 גרם AHCC ליום למשך 6 חודשים ונבדקו לאחר 6 חודשים ולאחר 12 חודשים ו-50 נשים לא קיבלו טיפול. 41 נשים סיימו את המחקר. בתום המחקר, 14 מבין 22 (63.6%) הנשים שטופלו ב-AHCC נמצאו ללא עדות להימצאות זיהום ב-HPV לאחר 6 חודשי טיפול ב-AHCC, ולאחר מעקב של 6 חודשים נוספים ללא טיפול ב-AHCC, 9 מבין 14 (64.3%) מהנשים נמצאו ללא עדות להימצאות זיהום ב-HPV. זאת לעומת 2 מבין 19 (10.5%) הנשים שלא טופלו ב-AHCC וקיבלו פלצבו. מבין הנשים שקיבלו פלצבו, 12 נשים ביקשו לקבל טיפול ב-AHCC לאחר תום המחקר. מחציתן (50%) נמצאו ללא עדות להימצאות זיהום ב-HPV בתום טיפול של 6 חודשים בתמצית AHCC, מה שהוביל להכחדה כוללת של 58.8% של הוירוס בקרב הנשים שנבדקו. בנוסף, נמצאה לתמצית הפטרייה פעילות המעוררת את מערכת החיסון לפעול להכחדת נגיף הפפילומה האנושי באמצעות הפחתת רמת אינטרפרון בטא (IFN-β) לרמה נמוכה מ-IFN-β <20 pg/mL והעלאה של תאי T לימפוציטים (T lymphocytes) של מערכת החיסון ושל אינטרפרון גאמא (IFN-γ).
במחקר קליני [3] שנערך בצרפת בקרב נבדקים שנמצאו חיוביים לזניםHPV16 ו- HPV18, נבדקו שני טיפולים אפשריים בפטריות. 61 נשים חולקו ל-2 קבוצות: קבוצה בת 20 נבדקים קיבלה תמצית של פטריית לטיפורוס (Laetiporus sulphureus) במינון של 400 mg/day וקבוצה בת 41 נבדקים קיבלה שילוב של תמציות של שני סוגי פטריות: פטריית טרמטס (Tremetes Versicolor) ופטריית ראישי (Ganoderma lucidum), כל אחת במינון של 200 mg/day. מתן הפטריות נמשך חודשיים. בתום התקופה, 5% מבין 20 הנבדקים שקיבלו מפטריית לטיפורוס נמצאו ללא עדות להימצאות זיהום ב-HPV, בעוד שבקבוצה שקיבלה שילוב של פטריות טרמטס וראישי, 88% מהנבדקים נמצאו ללא עדות להימצאות זיהום ב-HPV.
מיקוליביה צברה ניסיון רב בשנים האחרונות במתן פטריות מרפא לנשים וגברים שנמצאו חיוביים להימצאות של HPV. המלצותינו למטופלים עם HPV תלויות במספר גורמים:
בהתאם לנתונים הנ”ל, ההמלצות תהיינה אחת מבין שלוש אפשרויות:
תיאורי מקרה מהקליניקה:
בת 33. נ’+4. חיובית לוירוס HPV הרבה שנים ולא מצליחה להיפטר ממנו. תזונה טובה, מקפידה על פעילות גופנית. בבדיקת קולפוסקופיה לפני 12 שנים נמצאו שינויים בתאי צוואר הרחם מסוג ASCUS (הסוג השכיח ביותר) ולא היתה במעקב. בבדיקות HPV וקולפוסקופיה שבוצעה אחרי הלידה הראשונה, לפני 7 שנים, נמצא שינוי בתאי צוואר הרחם ASCUS CIN3 ועברה הליך קוניזציה. מאז עוברת בדיקות HPV קולפוסקופיה כל חצי שנה עם תוצאות תקינות. לפני שנה אובחנה שוב עם שינויים בתאי צוואר הרחם ASCUS CIN2 ועם נוכחות של זן אלים של וירוס הפפילומה מסוג HPV HR 18. לאחר חצי שנה, בבדיקה חוזרת, נמצא ASCUS CIN2 ו-HPV נמצא חיובי לזנים אלימים מסוג 18, 66, 43. המטופלת קיבלה המלצה לצרוך תוסף AHCC במינון 2X2 כמוסות ליום בשילוב עם מיקו תראפיק במינון 2X2 כמוסות ליום. לאחר חצי שנה של נטילת הפטריות, בדיקת קולפוסקופיה הראתה שינויים בתאי צוואר הרחם ASCUS CIN1 ועם נוכחות של זן אחד אלים של וירוס הפפילומה מסוג HPV HR 66. המטופלת המשיכה ליטול מהפטריות למשך חצי שנה נוספת ואז נמצאה שלילית לוירוס בבדיקת קולפוסקופיה.
בת 23. רווקה. לפני שנה בבדיקת PAP שגרתית נמצא HPV HR 16. בדיקת קולפוסקופיה תקינה. לאחר חצי שנה נבדקה שוב ובביופסיה נמצא שאין שינוי בתאים (CIN0). בנוסף קיבלה חיסון לוירוס הפפילומה והחלה ליטול תוסף AHCC במינון 2X2 כמוסות ליום למשך חצי שנה. בבדיקת קולפוסקופיה לאחר חצי שנה נמצאה שלילית לוירוס.
בני זוג: האישה בת 34, נמצאה חיובית לוירוסים HPV CIN1 HR 31, 33, 35. הבעל בן 35, לא נבדק להימצאות HPV. לבני הזוג ילד אחד והם מעוניינים בילדים נוספים. שני בני הזוג בחרו ליטול פטריות ושניהם קיבלו המלצה ליטול תוסף AHCC במינון 3X2 כמוסות ליום. לאחר חצי שנה, האישה נבדקה ונמצאה שלילית לוירוס. הבעל בחר שלא להיבדק. לאחר חצי שנה מתום השימוש בפטריות, התבשרו שהאישה בהריון ולאחר מספר חודשים ילדה בת בריאה. בבדיקת קולפוסקופיה לאחר הלידה, עדין שלילית ל-HPV.
References: 1. El Enshasy HA, Hatti-Kaul R. Mushroom immunomodulators: unique molecules with unlimited applications. Trends Biotechnol. 2013 Dec;31(12):668-77. doi: 10.1016/j.tibtech.2013.09.003. Epub 2013 Oct 11. PMID: 24125745. 2. Smith JA, Gaikwad AA, Mathew L, Rech B, Faro JP, Lucci JA 3rd, Bai Y, Olsen RJ, Byrd TT. AHCC® Supplementation to Support Immune Function to Clear Persistent Human Papillomavirus Infections. Front Oncol. 2022 Jun 22;12:881902. doi: 10.3389/fonc.2022.881902. PMID: 35814366; PMCID: PMC9256908. 3. Donatini B. Control of oral human papillomavirus (HPV) by medicinal mushrooms, Trametes versicolor and Ganoderma lucidum: a preliminary clinical trial. Int J Med Mushrooms. 2014;16(5):497-8. doi: 10.1615/intjmedmushrooms.v16.i5.80. PMID: 25271984.