מעבר לחנות שלנו

בריאות האישה|אתר המטפלים, מאמרים, עוד על פטריות

פטריות מרפא ובריאות האישה

כל אישה תעבור במהלך חייה מחזורים הקשורים לפריון ולמחזור החודשי, להריון, ללידה ולגיל המעבר. הבריאות הנשית מחייבת תשומת לב מיוחדת והתייחסות לכל היבטי המחזור ההורמונלי הנשי, בשימת דגש על גיל האישה, אורח חייה, מצבה הבריאותי ותפקוד המערכת ההורמונלית, העצבית והחיסונית.

במהלך מחזורי הפוריות הנשיים, יתכנו לא מעט מצבים רפואיים אשר משפיעים הן על איכות חייה של האישה, הן על תפקודה היומיומי והן על מצב רוחה. מצבים אלה מצריכים התייחסות מיוחדת. לחלקם יש מענה ברפואה הקונבנציונלית ולחלקם לא. אך גם אם קיים מענה טיפולי רפואי, תופעות הלוואי שלו עלולות להיות קשות, עד כדי פגיעה באיכות החיים.

אולם, דווקא במקומות שבהם הרפואה הקונבנציונלית מתקשה לתת מענה, יתכן שהתשובה מגיעה דווקא ממקור פחות צפוי – עולם פטריות המרפא.

פטריות המרפא נחקרו בהקשר בריאות האישה לגבי מגוון תופעות ותסמינים;

פטריית המרפא מאיטקה, נחקרה בהקשר בריאות האישה  וספציפית בנושא שחלות פוליציסטיות. תסמונת השחלות הפוליציסטיות (PCOS – Polycystic Ovary Syndrome) הינה מצב בו נוצרות ציסטות רבות בשחלות, המקשות על נשים המנסות להרות להצליח להיקלט.  נמצא, כי פטריית המרפא מאיטקה (Grifola Frondosa) מסוגלת להוריד רמות גבוהות של הורמון דמוי אינסולין הנקרא IGF-1 (Insulin-Like Growth Factor), אשר רמתו בדם עולה במצבים של תסמונת השחלות הפוליציסטיות, ובכך לסייע להן להרות בהצלחה.

במהלך המחזור ההורמונלי החודשי, במיוחד בתקופת ה-PMS והמחזור החודשי, חוות נשים רבות שינויים במצב הרוח, עצבנות, חרדה ומתח רב. פטריית המרפא ראישי (Ganoderma Lucidum) מסוגלת לסייע במצבים אלה, וזאת בזכות יכולתה לאזן ולהרגיע את המערכת העצבית.

גם תופעת המיגרנה הינה נחלתן של לא מעט נשים. המיגרנה הינה כאב ראש הפועם בצדו האחד או בשני צדי הראש, ומגביל את פעילות האישה, עד לשיתוקה המוחלט מפעילות באופן זמני. לפטריית המרפא ראישי, המכילה רכיבים בעלי השפעה מאזנת על מערכת העצבים, יש יכולת להפחית הן את עוצמת הכאב והן את תכיפות ההתקפים, ובנטילה ממושכת להביא להקלה משמעותית במצבי מיגרנה. ניתן לשייך פעילות זו שם להשפעתה המיטבית של פטריית המרפא ראישי  על תפקוד טוב הכבד והסיוע בפינוי הצטברויות רעלניות. ויתרה מכך, הכבד הוא איבר בעל חשיבות רבה בתפקוד המערכת ההורמונלית הנשית.  וזאת בשל היותו האיבר האחראי הן על ייצור הכולסטרול, חומר המוצא לייצור הורמוני המין החיוניים לכניסה להריון. תפקוד לקוי של הכבד עשוי להקשות על האישה להרות, כמו למשל במצבי אנדומטריוזיס (Endometriosis) ותסמונת השחלות הפוליציסטיות (PCOS), בהם ישנה הצטברות של עודפי אסטרוגן בגוף האישה המקשים על קליטת הריון.

ואם לא די באלו, נמצא שפטריית המרפא ראישי מכילה לפחות 12 חומרים אנטי דלקתיים בעלי פעילות נוגדת חמצון המגינה על עור האישה מפני נזקי קרינת השמש העל-סגולה. תכונה זו מסייעת לאישה, שלה עור פנים עדין במיוחד, לשמור על בריאות העור ועל יופיו, בעיקר בעונות החמות של השנה, בהן עור הפנים נחשף לקרינת השמש מספר רב של פעמים.

נשים רבות סובלות מגרד ואגינלי והפרעות עיכול אשר מקורם בנוכחות פטריית השמר קנדידה. קנדידה הינה פטריית שמר החיה בריריות מערכת העיכול ובריריות העור של כולנו, וניזונה בעיקר מסוכר. כאשר הקנדידה יוצאת מאיזון, היא הופכת לפטרייה טפילית השולחת שורשונים הפולשים לזרם הדם, ועלולה לגרום לעייפות, לקשיי עיכול, לבטן נפוחה, לתשוקה למתוק, לקושי בירידה במשקל, לנשירת שיער, לפטרת ציפורנים ועוד. קנדידה הפולשת לנרתיק עלולה לגרום לגרד, לאודם ולהפרשות מרובות. הטיפול בקנדידה, אשר משלב חומרים טבעיים שונים, נכשל פעמים רבות, וזאת משום שהקנדידה, בהיותה פטרייה טפילית בגוף האישה, יודעת להתחפר עמוק בריריות, ובכך לחמוק מעיני מערכת החיסון. פטריית המרפא מאיטקה (Maitake) יודעת “ללמד” את מערכת החיסון לזהות את הקנדידה כפטרייה טפילית אשר יצאה מאיזון, ובכך לאפשר למערכת החיסון להגיב נגדה ולהשיבה לאיזון. בנוסף, המאיטקה מחלישה את דופן התא של הקנדידה במערכת העיכול, ובכך מרסנת את צמיחת היתר שלה. פטריית המרפא מאיטקה מייעלת גם את כניסת הסוכר לתאים, ובכך מסייעת להקטין את מקורות המזון של הקנדידה. מכאן שפטריית המאיטקה יעילה גם בשימוש במצבים של סוכרת, בהם קיימת תנגודת לאינסולין המונעת את כניסת הסוכר לתאים, וכך נשארת רמתו בדם גבוהה בעוד תאי הגוף נותרים רעבים לסוכר.

ובהקשר הזה, פטרית מרפא רלוונטית נוספת הינה פטריית המרפא טרמטס (Trametes Versicolor), אשר מכילה חומרים המסייעים לשקם ריריות פגועות בגוף האישה (כדוגמת ריריות המעי, הקיבה, הנרתיק, העור, ועוד), מסייעת לשקם את ריריות מערכת העיכול הפגועות עקב יציאתה של הקנדידה מאיזון, או את ריריות הנרתיק הפגועות במקרים שהקנדידה פלשה לנרתיק.

ואחרונה חביבה, אולי מוכרת לכן מהמטבח, פטריית המרפא שיטאקה (Lentinus Edodes). זוהי פטריית מאכל, נחשבת כמזינה מאד וכמשפגת את פעילות מערכת העיכול. מחקרים מודרנים מצאו כי השיטאקה משפרת זרימת דם פריפריאלית, מסייעת להזרים דם לכל איברי הגוף השונים, ובכללם איברי המין הנשיים, ובכך מסייעת במגוון מצבים הורמונליים שונים, בהם נדרשים חומרי הזנה חיוניים המגיעים עם זרם הדם לאיברי המין, כדוגמת ויטמינים, מינרלים ואנזימים שונים.

אז בפעם הבאה שתחפשי פיתרון לתסמינים הקשורים בתפקוד המיני או במחזור ההורמונלי – נסי את פטריות המרפא – יתכן והמזור לבעיותייך יגיע דווקא מהן.
מוגש כחומר למחשבה ממיקוליביה פטריות מרפא.

לרכישת מיקו וומן לחצי כאן